Til Døden Os…

Papes musik er effektiv, personerne fint nuancerede og tragikken udpenslet overbevisende. Alt sammen godt hjulpet på vej af de tre sangere og det altid velspillende LINensemble som fuldt ud leverer varen og gør hele miseren både troværdig og gribende.

Share

 

Vellykket kammeropera på intimscene

Med Andy Papes kammeropera fra 2003 har Den Ny Opera føjet en ny facet til sit alsidige repertoire af musikdramatik. Det må betragtes som et aktiv for lokalsamfundet, at så mange forskellige genrer kan præsenteres på et kvalitetsmæssigt højt niveau.

 

Stærk hovedrollepræstation

… ikke mindst Anne Mette Ballings præstation i rollen som Anna. Hendes engagerede fremstilling gjorde figuren menneskeligt troværdig, og så synger hun jo dejligt, med en slank klang og et naturligt foredrag, som passede godt ind i musikkens og tekstens tilstræbte hverdagsunivers.

Andy Papes musik er underholdende i ordets bedste forstand. Med lån fra forskellige genrer understøtter den handlingen med både lyriske og dramatiske stemninger. Instrumenteringen med klarinet, cello og klaver er velvalgt, både fordi en trio fungerer som intim musik til en kammeropera, men også fordi netop klarinetten og celloen er instrumenter, der har ligheder med den menneskelige stemme. LIN-ensemblet… stod for den fornemme fortolkning af Papes partitur.”

Jytte Steffensen, Jyske Vestkysten

 

“Papes musik er effektiv, personerne fint nuancerede og tragikken udpenslet overbevisende. Alt sammen godt hjulpet på vej af de tre sangere og det altid velspillende LINensemble som fuldt ud leverer varen og gør hele miseren både troværdig og gribende. Forestillingen virker helt bestemt i nuet og det er jo en stor kvalitet, men jeg sidder tilbage med spørgsmålet om det nu også er vores tid eller blot fortællingen, der er grum.”

Hjarne Fessel, Jyllandsposten

OPERA: Andy Pape

LIBRETTO: Kit Eichler

DIRECTOR: Ulla Ankerstjerne

PRODUCER, EDITOR, PHOTO: Thomas Pape

AUDIO MIX: Andy Pape

AUDIO RECORDING: Troels Møller

SET DESIGN: Jens Klastrup

Soprano (Anna) – Anne Mette Balling

Tenor (Carl) – Jakob Næslund Madsen

Baryton (John) – Trygve Bjerkø

PIANO – Erik Kaltoft

CELLO – John Ehde

CLARINET, BASS CLARINET – Jens Schou

DURATION – 80 min.

LANGUAGE – Danish

SUBTITLES – Dansih, English

GENRE – Opera

Recorded at Musikhuset Esbjerg

Edited hos Clausen Film, Valby

1 Comment

  1. jeg forstår ikke opera og jeg har sunget det i to år…

Leave a Reply